Ψηφιοποίηση του κράτους σημαίνει την λειτουργική διασύνδεση των ψηφιακών συστημάτων, όχι επιπλέον χειροκίνητη εργασία από τους εναπομείναντες δημοσίους υπαλλήλους!

Στις αρχές του 2026 ψηφίστηκε ο νόμος 5293, με τον οποίο η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θεσμοθετεί ένα «κράτος πιο φιλικό στον πολίτη», ενώ άνοιγε τον δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση ακόμη και της έκδοσης γνωμοδοτήσεων από τα Υπουργεία, κατεξοχήν αρμοδιότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε συνέχεια του άρθρου 5 του νόμου αυτού, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δημιούργησε μία ακόμη πλατφόρμα, την politis.gov.gr. Με εγκύκλιο που απέστειλε στις υπηρεσίες μόλις την περασμένη εβδομάδα (Αρ. Πρωτ: 9885/11-6-2026), μας ενημερώνει ότι από 1/6/2026 οι φορείς, δηλαδή οι υπάλληλοι των δημόσιων υπηρεσιών και των ΟΤΑ, είμαστε υποχρεωμένοι να καταχωρούν κάθε αίτηση, αλλά και την πορεία διεκπεραίωσής της, στην εν λόγω πλατφόρμα. Η μη καταχώριση, μάλιστα, περιγράφεται ως «πειθαρχικό αδίκημα» στον εν λόγω νόμο (άρθρο 5), κατά την πάγια τακτική της κυβέρνησης να ψάχνει εξιλαστήρια θύματα στους δημοσίους υπαλλήλους!

Παρότι η εγκύκλιος αναφέρει ρητά ότι «Εναλλακτικά, οι φορείς δύνανται να ενημερώνουν την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή αυτόματα μέσω των πληροφοριακών συστημάτων τους με χρήση διαδικτυακής υπηρεσίας που διατίθεται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) της ΓΓΠΣΨΔ», η Διοίκηση του Υπουργείου Πολιτισμού απλώς κοινοποίησε την εγκύκλιο στις Υπηρεσίες, ρίχνοντάς τους την ευθύνη, χωρίς καμία ενημέρωση για το αν πρόκειται να ενεργοποιηθεί η διαλειτουργικότητα με το ψηφιακό πρωτόκολλο, όπως θα έπρεπε να έχει ήδη συμβεί!

Ως Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, επισημαινουμε:

1.      Οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ που τρέχουν καθημερινά να ανταποκριθούν στο έργο τους (προστασία μνημείων, ενίσχυση σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας) και στην εξυπηρέτηση του πολίτη, είναι γνωστό ότι δεν επαρκούν.

2.      Η υλικοτεχνική υποδομή και ιδίως η έλλειψη γρήγορων γραμμών ίντερνετ, κατεξοχήν στις περιφερειακές υπηρεσίες, δυσχεραίνουν ακόμη και την καθημερινή πρόσβαση στο ψηφιακό πρωτόκολλο, την Διαύγεια, το ΚΗΜΔΗΣ, με αποτέλεσμα πολλές εργατοώρες κάθε μέρα να χάνονται στην αναμονή λειτουργίας του ίντερνετ, κάτι αδιανόητο εν έτει 2026.

3.      Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε με πιο τρόπο η μετάβαση στην «εποχή της ψηφιακότητας» σημαίνει να επιβάλλεται στους υπαλλήλους ένα «καθήκον» ενημέρωσης μιας επιπλέον πλατφόρμας με τρόπο χειροκίνητο! Πόσο μάλλον όταν αυτό ορίζεται ως “πειθαρχικό παράπτωμα” ή όταν η κυβέρνηση θέλει να μας “αξιολογεί” με τέτοιους ποσοτικούς στόχους, που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την πολιτιστική πολιτική ούτε με την εξυπηρέτηση του πολίτη.

4.      Ως υπηρεσίες του ΥΠΠΟ ουδέποτε ζητήσαμε, ούτε λάβαμε, από τους εξυπηρετούμενους πολίτες ή εταιρείες, στοιχεία που είναι αναγκαία για την ταυτοποίηση στην πλατφόρμα (όπως ΑΦΜ, ΑΔΤ, προσωπικό αριθμό). Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει η αντικειμενική δυνατότητα να περαστούν στην πλατφόρμα τα απαιτούμενα στοιχεία από 1/6/2026 με τρόπο ώστε ο πολίτης να έχει πρόσβαση σε αυτά.  

Με βάση τα παραπάνω, είναι σαφές ότι για την εφαρμογή του άρθρου 5 του ως άνω νόμου είναι προαπαιτούμενα τα εξής:

1.      Να φροντίσει άμεσα το ΥΠΠΟ να διασυνδεθεί λειτουργικά το ψηφιακό πρωτόκολλο του ΥΠΠΟ με την πλατφόρμα politis.gov.gr ώστε να την ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να χρειάζεται η περαιτέρω επιβάρυνση του προσωπικού, ούτε οποιαδήποτε χειροκίνητη εργασία. Η ισχύς του άρθρου 5 να ξεκινήσει από την ημερομηνία που αυτό θα γίνει εφικτό.

2.      Σε περίπτωση που οι Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ κληθούν να παραλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα πολιτών (όπως ΑΦΜ, ΑΔΤ), το ΥΠΠΟ να εκδώσει προηγουμένως σαφείς οδηγίες για το πώς θα γίνεται η επεξεργασία τους και ποιοι θα είναι υπεύθυνοι κατά το νόμο.

3.      Το ΥΠΠΟ να χρηματοδοτήσει άμεσα την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής όσων υπηρεσιών έχουν προβλήματα με την ψηφιακή διασύνδεσή τους ή/και τη σύνδεση στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ, ώστε να μην υπάρχουν χαμένες εργατοώρες λόγω κακής ποιότητας ίντερνετ ή υπολογιστών.

Η ενημέρωση των πολιτών μέσα από μια πλατφόρμα για το πού βρίσκεται η υπόθεσή τους, ώστε να μειωθούν τα τηλέφωνα ή οι διά ζώσεις επισκέψεις στις Υπηρεσίες αποτελεί και δικό μας αίτημα, άκρως απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Στην εποχή της ψηφιακότητας, όμως, το να μεταφράζεται αυτό σε ακόμη μία χειροκίνητη εργασία των υπαλλήλων δεν αποτελεί ψηφιακή μεταρρύθμιση, είναι σκέτη απορρύθμιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *