Δ.Σ.

Η  σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως προέκυψε από τις εκλογές της 12ης Ιουνίου 2019, έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δέδες Λιώνης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δέσποινα Κουτσούμπα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Στάθης Γκότσης

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γιάννης Βερροιόπουλος

ΤΑΜΙΑΣ: Νίκος Τότσιος

ΤΑ ΜΕΛΗ του ΔΣ

Γρηγόρης Βαφειάδης, Νίκος Λούβρης, Αγγελική Παπανδρέου,  Γιάννης Φωτόπουλος

Το προεδρείο του ΔΣ συγκροτήθηκε στη βάση των παρακάτω αξόνων για την δράση του Συλλόγου το επόμενο διάστημα:

1. Να ενεργοποιηθεί ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς και Νήσων σε κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα που αφορά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο ΥΠΠΟΑ, την πολιτιστική κληρονομιά, τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και την προστασία όλων των δημόσιων αγαθών.

2. Να σταθεί αταλάντευτα απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές από όποιον κι αν υλοποιούνται. Να εργαστεί για την οργάνωση των αναγκαίων αγώνων: για την υπεράσπιση της δουλειάς όλων μας, κόντρα σε ενδεχόμενες νέες απολύσεις/διαθεσιμότητες, για νέες προσλήψεις και πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών, για αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, για τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματά μας, για μία ενιαία σχέση εργασίας στον δημόσιο τομέα με κατάργηση της ελαστικής απασχόλησης, για το κτιριακό, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξήλωμα της αρχαιολογικής νομοθεσίας, στην άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση των δομών του Υπουργείου (όπως τα μεγάλα δημόσια Μουσεία), στην εισβολή ποικιλώνυμων ιδιωτικών συμφερόντων στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην υποβάθμιση της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

3. Να προστατεύσει αποτελεσματικά τα μέλη του απέναντι σε κρούσματα αυθαιρεσιών που παρατηρούνται συνεχώς στις υπηρεσίες, στα υπηρεσιακά τους θέματα που χρονίζουν (πχ με την πίεση για την ορθή λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων).

4. Να διεκδικήσει πλήρη διαφάνεια στην υπόθεση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, για να σβήσουν οι σκιές που βαρύνουν το συνδικαλιστικό κίνημα του ΥΠΠΟΑ, εμπλέκοντας ανυποψίαστους συναδέλφους. Εξυπακούεται ότι ο Ενιαίος Σύλλογος θα συνεχίσει να στηρίζει όσα μέλη του εν αγνοία τους βρέθηκαν εμπλεκόμενα στη δυσώδη αυτή υπόθεση. 5. Να λειτουργεί δημοκρατικά, με συνελεύσεις, επιτροπές εργαζομένων ανά χώρο δουλειάς, με συλλογικότητα και αλληλεγγύη με τους έκτακτους συναδέλφους και με τα άλλα σωματεία, σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της ανάθεσης, δημιουργώντας τους όρους για ένα νέο υπόδειγμα λειτουργίας των συλλογικών μορφών οργάνωσης του κόσμου της εργασίας.