Για την συνέχιση της λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ.
ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ
ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 25, 101.86, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210-38.32.080, FAX: 210-38.32.656

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Βρεφών & Νηπίων
του Β/Ν Σταθμού Ταμείου Αλληλοβοηθείας του ΥΠ.ΠΟ.
email: goneis.yppot@gmail.com

Αθήνα, 27/09/2019
Αρ. Πρωτ. 21

Για την συνέχιση της λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού λειτούργησε για πρώτη φορά το 1996 με πρωτοβουλία του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων και αποτελεί κατάκτηση όλων των εργαζομένων του Υπουργείου. Από την έναρξη λειτουργίας του και έκτοτε έχουν αποφοιτήσει παιδιά εκατοντάδων οικογενειών, υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ. Ο Β/Ν σταθμός του Υπουργείου Πολιτισμού μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας αποτελεί θεσμό και έχει διευκολύνει τη ζωή πολλών υπαλλήλων του Υπουργείου. Αποτελεί έμμεση κοινωνική παροχή για τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟΑ, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε άλλα Υπουργεία και φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κ.α.).

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το Ταμείο Αλληλοβοηθείας και τις σχετικές δηλώσεις για το μέλλον του παιδικού σταθμού, οι γονείς, των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο σχολείο, έχουν θορυβηθεί και αναστατωθεί. Με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε να μεταφέρουμε την αγωνία όλων των εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ, και πρωτίστως των γονέων, δεδομένου ότι μία πιθανή διακοπή λειτουργίας του σχολείου το επόμενο σχολικό έτος θα διαταράξει όλο τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Τα ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων και του Συλλόγου Γονέων του Παιδικού Σταθμού ΥΠΠΟΑ θα πραγματοποιήσουν κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στην πολιτική ηγεσία ΥΠΠΟΑ, προκειμένου να θέσουν τα ακόλουθα αιτήματα που αφορούν στη λειτουργία του παιδικού σταθμού ΥΠΠΟΑ:
1. Ο Βρεφονηπιακός σταθμός να συνεχίσει να λειτουργεί στις δομές του ΥΠΠΟΑ κατ` εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4598/1.3.2019 και του Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ, χωρίς ενδιάμεσους φορείς. Ο Β/Ν σταθμός δηλαδή να παραμείνει σε λειτουργία και μετά τη σχολική χρονιά 2019/20 και η λειτουργία του να περάσει απευθείας και πλήρως στην ευθύνη του αυτοτελούς Τμήματος Παιδικού Σταθμού ΥΠΠΟΑ.
2. Να ολοκληρωθεί το συντομότερο η διαδικασία σύστασης προσωποπαγών θέσεων για το προσωπικό του Β/Ν σταθμού, ώστε άμεσα να ενταχθούν στο ΥΠΠΟΑ.
3. Να προϋπολογισθεί από το αρμόδιο Τμήμα το αναγκαίο ποσό για τη λειτουργία του Β/Ν σταθμού από 1.1.2020 και εξής και να ενσωματωθεί ως δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΥΠΠΟΑ για το έτος 2020.
4. Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των αναγκών του Β/Ν Σταθμού σε υπηρεσίες και προμήθειες, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τις ίδιες με σήμερα παροχές (τροφή, μεταφορά παιδιών με τα σχολικά, παράλληλη στήριξη παιδιών κοκ) και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του από 1.1.2020.
5. Να διατεθεί το σύνολο του ποσού που απαιτείται και έχει προβλεφθεί για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του σχολείου για την περίοδο έως το τέλος του έτους 2019.
6. Για τους συναδέλφους της περιφέρειας, αλλά και του Νομού Αττικής που δεν καλύπτονται μέσω των δημόσιων παιδικών σταθμών, να θεσπιστεί άμεσα το επίδομα παιδικού σταθμού και να ενσωματωθεί ως δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΥΠΠΟΑ από το 2020.
Καλούμε τους γονείς και τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟΑ να σταθούν κοντά στους γονείς των παιδιών του σχολείου. Ο Β/Ν σταθμός αποτελεί έμμεση κοινωνική παροχή για όλους τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟΑ, την οποία δεν απεμπολούμε.
Τα ΔΣ
του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων
και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Βρεφών & Νηπίων του Β/Ν Σταθμού Ταμείου Αλληλοβοηθείας του ΥΠ.ΠΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *