Για τη λειτουργία του παιδικού σταθμού του ΥΠΠΟΑ

Με έκπληξη οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟΑ πληροφορήθηκαν, από Δελτίο Τύπου του ΥΠΠΟΑ στις 2/9, ότι ο παιδικός σταθμός που εξυπηρετεί τα παιδιά των υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ θα κλείσει σε ένα έτος και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ θα μπει σε «εκκαθάριση εν λειτουργία» με νομοθετική ρύθμιση. Με παρόμοιο Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, το οποίο προηγήθηκε κατά λίγες μόλις ώρες του δελτίου τύπου του υπουργείου, πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι αυτό ήταν αίτημα της ίδιας της Ομοσπονδίας των εργαζόμενων στο ΥΠΠΟΑ!
Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Αττικής, Στερεάς και Νήσων, που ήταν ο Σύλλογος ο οποίος δημιούργησε στο παρελθόν τον παιδικό σταθμό, πριν αναλάβει την ευθύνη του το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, αναρωτιέται για τα εξής:
• Τα πεπραγμένα των ΔΣ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ βρίσκονται υπό διερεύνηση από την Δικαιοσύνη. Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου έχει ζητήσει να μην κουκουλωθεί καμία πράξη που έγινε στο όνομα των υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ, χωρίς καν οι ίδιοι να το γνωρίζουν, και ιδιαιτέρως να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση με τη δανειοδότηση μελών του Συλλόγου μας, που φέρονταν να έχουν αιτηθεί και να έχουν λάβει προσωπικό δάνειο από το ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ, χωρίς καν να το γνωρίζουν. Συνάδελφοι που έχουν βρεθεί σε αυτή τη δεινή θέση έχουν ήδη προσφύγει νομικά, με την υποστήριξη του Ενιαίου Συλλόγου. Τι ακριβώς θα σημαίνει η «εκκαθάριση» του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ, που διαφημίζουν από κοινού η ΠΟΕ και η πολιτική ηγεσία, για τις υποθέσεις αυτές; Γιατί σε αγαστή συνεργασία η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ με την τωρινή πλειοψηφία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ συμφώνησαν στην αποπομπή του τωρινού ΔΣ και την υποκατάστασή του από τον «εκκαθαριστή», που θα αναλάβει το σύνολο των υποθέσεων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας; Επιπλέον ποιος είναι ο λόγος που, πριν από την προεξαγγελθείσα νομοθετική ρύθμιση, με φωτογραφική Υπουργική Απόφαση της 30/8 η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ αποπέμπει άρον άρον την τωρινή διευθύντρια του φορέα;
• Η συνέχιση της λειτουργίας του παιδικού σταθμού του ΥΠΠΟΑ στην Πλάκα, όπως και το επίδομα παιδικού σταθμού για τους συναδέλφους, που δεν εξυπηρετούνται από αυτόν (λχ οι συνάδελφοι της περιφέρειας) είναι πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος στο ΥΠΠΟΑ. Ήταν αίτημα και της ΠΟΕ, με βάση το οποίο πραγματοποιήθηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις, που επέβαλαν στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία την ψήφιση του Νόμου 4598/2019 με τον οποίο ο παιδικός σταθμός και το προσωπικό του περνούν στο ΥΠΠΟΑ. Η τωρινή πολιτική ηγεσία εξαγγέλλει το κλείσιμο του παιδικού σταθμού το 2020, χωρίς καμία ενημέρωση ή συζήτηση με τους υπαλλήλους, και κυρίως με τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό. Τι σημαίνει αυτό για τα παιδιά των υπαλλήλων; Με ποια παιδαγωγική ή άλλη λογική εξαγγέλλεται αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τα νήπια; Αν κανείς κοιτάξει τους ισολογισμούς του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ, τα έξοδα του παιδικού σταθμού πριν και μετά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, προφανώς το επιχείρημα περί «εξοικονόμησης» χρημάτων, που αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του ΥΠΠΟΑ, δεν είναι πειστικό.
• Τι θα γίνει με το προσωπικό του παιδικού σταθμού, που σύμφωνα με τον Νόμο 4598/2919 είναι σε διαδικασία να ενταχθεί οργανικά στο Οργανόγραμμα του ΥΠΠΟΑ; Η πολιτική ηγεσία δεν αναφέρει τίποτα στο Δελτίο Τύπου. Η ΠΟΕ ΥΠΠΟ επίσης δεν αναφέρεται καν στους εργαζόμενους.
• Πώς διασφαλίζονται οι κατακτήσεις των εργαζόμενων, όπως οι κατασκηνώσεις, οι οποίες ήδη με τον ίδιο νόμο έχουν περάσει στην αρμοδιότητα του ΥΠΠΟΑ, όμως δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων από το ΥΠΠΟΑ;
Ο Ενιαίος Σύλλογος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την νομιμότητα, την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, καθώς και συνολικά τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς επικοινωνιακά τερτίπια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *