Ενημέρωση για ένδικα μέσα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου με απόφασή του στην συνεδρίαση της Πέμπτης 10/10/2019 συζήτησε και ομόφωνα αποφάσισε την συνέχιση της συμπαράστασης στους συναδέλφους, που έχουν αποκατασταθεί εργασιακά σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4440/2016.
Όπως είναι γνωστό με την εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου εκατοντάδες συνάδελφοί μας ήδη από το 2018 υπηρετούν σε θέσεις ΙΔΑΧ, ενισχύοντας τις δραματικά υποστελεχωμένες δομές του ΥΠΠΟΑ ειδικά σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι υπηρετούσαν για πολλά χρόνια με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο ΥΠΠΟΑ καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είχαν πρωτόδικες ή δευτεροβάθμιες δικαστικές αποφάσεις που τους δικαίωναν, αλλά παρ’ όλα αυτά παρέμεναν όμηροι της εργασιακής επισφάλειας και του αβέβαιου εργασιακού μέλλοντος.

Ο Ενιαίος Σύλλογος τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα στάθηκε αρωγός στους αγώνες των συναδέλφων για την οριστική τους δικαίωση τόσο στο πεδίο των κινηματικών διεκδικήσεων όσο και στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Δυστυχώς φαίνεται, ότι η πάγια διεκδίκηση του συνδικαλιστικού κινήματος για μία και μόνη σταθερή σχέση εργασίας στο Δημόσιο δεν βρίσκει σύμφωνους το σύνολο των εμπλεκομένων στην υπόθεση και για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το θλιβερό φαινόμενο συνάδελφοι ουσιαστικά να επιτίθενται σε άλλους συναδέλφους με αποτέλεσμα η τύχη των τεσσάρων υπουργικών αποφάσεων του 2018 με τις οποίες συστάθηκαν 150 προσωποπαγείς θέσεις στο ΥΠΠΟΑ να κριθεί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την Πέμπτη 17-10-2019.

Με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συναδέλφων μελών του Συλλόγου και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο ΥΠΠΟΑ ο Ενιαίος Σύλλογος ανέλαβε την υποχρέωση να υπερασπιστεί τα μέλη του με την κατάθεση παρεμβατικού υπομνήματος και την πληρωμή των αναγκαίων δικαστικών εξόδων για να απορριφθεί η ασκηθείσα αίτηση αναστολής εκτέλεσης των προαναφερόμενων υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες τοποθετήθηκαν σε προσωποπαγείς θέσεις οι 150 συνάδελφοί μας.
Σε κάθε περίπτωση τόσο όσον αφορά τους συγκεκριμένους συναδέλφους μας, όσο και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μελλοντικά, που θα αφορά την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων μελών του Συλλόγου μας, ο Ενιαίος Σύλλογος θα είναι πάντα αρωγός και συμμέτοχος στο πλάι των συναδέλφων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *