Αποχαιρετισμός στον Θάνο Μικρούτσικο

Αποχαιρετάμε με θλίψη τον πρωτοπόρο συνθέτη, τον στρατευμένο καλλιτέχνη, τον παθιασμένο κοινωνικό αγωνιστή, τον συνεπή ως το τέλος Θάνο Μικρούτσικο. Στην εποχή της βαρβαρότητας το έργο του συνεχίζει να λάμπει, να φωτίζει τις ζωές μας, τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, του αγώνα.
Θάνο, σε ευχαριστούμε για όσα μας έδωσες, για τις μελωδίες που μας χάρισες, για το υπόδειγμα ζωής και δημιουργίας που ενσάρκωνες μέχρι το τέλος.
Σε ευχαριστούμε για τη θητεία σου στο Υπουργείο Πολιτισμού, γιατί όχι μόνο ήσουν κοντά στους εργαζόμενους του Υπουργείου και τους ανθρώπους της τέχνης, αλλά και γιατί η θητεία σου σε μια τέτοια θέση δεν σε άλλαξε ως άνθρωπο.
Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε «πώς η ανάγκη γίνεται Ιστορία», να διαδηλώνουμε με τους μελοποιημένους στίχους του Μπρεχτ στα χείλη, να επιχειρούμε για να χορέψουμε «πάνω στο φτερό του καρχαρία».

Ανταποκρινόμενος στην παράκληση της οικογένειάς του, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, θα καταθέσει, αντί στεφάνου, συμβολικό ποσό ενίσχυσης για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *