Ενέργειες σχετικά με τις αυθαίρετες μετακινήσεις Διευθυντών, που τοποθετήθηκαν μετά από διαδικασία κρίσης

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση μελών: Ενέργειες σχετικά με τις αυθαίρετες μετακινήσεις Διευθυντών, που τοποθετήθηκαν μετά από διαδικασία κρίσης

Συνεχίζοντας τις θεσμικές του παρεμβάσεις, τη Δευτέρα 17/2/2020 το προεδρείο του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Καραβοκύρη, προκειμένου να του θέσει το θέμα των αυθαίρετων μετακινήσεων Διευθυντών με απλή Υπουργική Απόφαση, ενώ η τοποθέτησή τους στη θέση όπου υπηρετούσαν μέχρι την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης, είχε γίνει μετά από διαδικασία επιλογής για τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης από το ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων, με συμμετέχοντες δύο μέλη του ΑΣΕΠ και με την προεδρία συμβούλου του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 4369/2016 για τις κρίσεις στη Δημόσια Διοίκηση.

Το προεδρείο του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων του ΥΠΠΟΑ κ. Απ. Παπατόλια, με τον οποίο συζήτησε την ισχύ του Ν. 4369/2016, ως ειδικότερου νόμου, σε σχέση με το άρθρο 66 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, όπως ισχύει, άρθρο που αφορά μετακινήσεις προϊσταμένων που δεν έχουν τοποθετηθεί με βάση επιλογή ανά θέση ευθύνης. Ο Ενιαίος Σύλλογος θα συνεχίσει να στέκεται απέναντι σε κάθε μικρή ή μεγάλη αυθαιρεσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *