Κοινή Συνέντευξη Τύπου

Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής Στερεάς & Νήσων σε συνεργασία με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καλεί σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 στις 12:00 μ. στο αμφιθέατρο του Επιγραφικού Μουσείου (Τοσίτσα 4).

Πρόκειται για συνέχεια των δράσεων μας ενάντια στην κυβερνητική εξαγγελία για την μετατροπή των δέκα μεγαλύτερων μουσείων της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Αν και μέχρι σήμερα πέρα από τις θολές εξαγγελίες περί μετατροπής του διοικητικού status των συγκεκριμένων μουσείων δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση από την κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων που συμμετέχουν στην κοινή συνέντευξη τύπου (Ενιαίος, ΣΕΑ, ΠΕΣΑ), θα αναπτύξουν τις θέσεις των εργαζομένων για την ανάγκη να ενισχυθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των μουσείων, που διασφαλίζει τους καλύτερους όρους λειτουργίας τους αλλά και την βέλτιστη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε συνεχή εγρήγορση και συμμετοχή στις δράσεις των συλλόγων του ΥΠΠΟΑ, ώστε να αποφευχθεί το δυσμενές σενάριο της αποκοπής των δημοσίων μουσείων από τη δομή του ΥΠΠΟΑ. Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού να ενισχύσουν ουσιαστικά τις δημόσιες δομές στον ευαίσθητο τομέα του πολιτισμού και να αποφύγουν νεοφιλελεύθερες εμμονές, οι οποίες μόνο δεινά μπορούν να επιφέρουν στην πολιτιστική κληρονομιά αρχαία και νεότερη και στους εργαζόμενους και εργαζόμενες στο ΥΠΠΟΑ.​

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *