Να εκδοθεί σήμερα η Υπουργική Απόφαση για την εκ περιτροπής απασχόληση του προσωπικού στο ΥΠΠΟΑ σε εναρμόνιση με τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό.

Παρά τις επανειλημμένες μας εκκλήσεις, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού συνεχίζει να καθυστερεί να υλοποιήσει ακόμη και τις οδηγίες της ίδιας της κυβέρνησης (βλ. εγκυκλίους του ΥΠΕΣ) σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Με την κωλυσιεργία της και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην λήψη των απαραίτητων μέτρων θέτει καθημερινά σε κίνδυνο κοινό και εργαζόμενους στα κτίρια του ΥΠΠΟΑ, ενώ συνεχίζει να πραγματοποιεί συσκέψεις για ήσσονος σημασίας ζητήματα και να εμφανίζει ως “επείγοντα¨, θέματα που κάθε άλλο παρά επείγοντα είναι, όπως η μετακόμιση Κεντρικής Υπηρεσίας!

Την ίδια στιγμή, οι ίδιες οι υπηρεσίες, συχνά με αυτοοργάνωση των εργαζομένων και σύμφωνη γνώμη των προϊσταμένων, έχουν καταρτίσει πρόγραμμα για εκ περιτροπής εργασία.

ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ να βγει σήμερα 18/3 η Υπουργική Απόφαση που να καλύπτει όλο το προσωπικό για εκ περιτροπής εργασία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κάθε υπηρεσίας. Σε διαφορετική περίπτωση, από αύριο 19/3 ο Ενιαίος Σύλλογος Αττικής Στερεάς και Νήσων θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες συμπεριλαμβανομένης της αποχής από την εργασία – απεργιακή κινητοποίηση, προκειμένου να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι/ες στην υλοποίηση των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας των ιδίων και της δημόσιας υγείας.

One thought on “Να εκδοθεί σήμερα η Υπουργική Απόφαση για την εκ περιτροπής απασχόληση του προσωπικού στο ΥΠΠΟΑ σε εναρμόνιση με τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *