Σχετικά με την εκ περιτροπής εργασία και τη συμπλήρωση του εντύπου «στελέχωσης υπηρεσιών στο πλαίσιο των μέτρων για τον Covid 19»

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων. που έχει αποστείλει ο Ενιαίος Σύλλογος. και καθώς η εκ περιτροπής εργασία φαίνεται. ότι έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται ορθά και στις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, όπως σε όλα τα άλλα Υπουργεία, και κατόπιν ερωτημάτων συναδέλφων σας ενημερώνουμε ότι:

– Όλο το προσωπικό που δεν τελεί σε κάποιου είδους άδεια, ανεξαρτήτως ειδικότητας, κατανέμεται ισότιμα σε βάρδιες αυτοπρόσωπης παρουσίας στην Υπηρεσία, με βάση τον αριθμό εκ περιτροπής εργασίας. που ορίζεται στη σχετική ΥΑ. Δέον είναι να εξαιρούνται από αυτό οι συνάδελφοι-ισσες που για λόγους προστασίας της υγείας τους ή της υγείας κοντινών τους ανθρώπων είναι καλό να παραμένουν στο σπίτι σε όλη τη διάρκεια των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας (εφόσον είναι εφικτό προσφέρουν εξ αποστάσεως εργασία, αλλιώς απλώς παραμένουν σπίτι).

– Στον πίνακα που συμπληρώνουν οι Υπηρεσίες καθημερινά για την παρουσία του προσωπικού (Έντυπο στελέχωσης υπηρεσιών στο πλαίσιο των μέτρων για τον Covid 19»), ο αριθμός προσωπικού που δεν είναι σε βάρδιες αυτοπρόσωπης παρουσίας στην εργασία, δύναται να καταγράφεται στο σημείο «υπάλληλοι που τελούν σε άλλου είδους άδεια σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις(κανονική, άνευ αποδοχών, υπηρεσιακής εκπαίδευσης, ανατροφής κοκ)», με την έννοια. ότι η εκ περιτροπής απασχόληση, όπως και τα υποχρεωτικά ρεπό, δεν είναι υπαιτιότητα του προσωπικού, αλλά της Υπηρεσίας που δεν τους απασχολεί και ως εκ τούτου απολαμβάνουν πλήρως του μισθού τους.

Κατόπιν καταγγελιών που έχουμε δεχτεί από μέλη μας, επαναλαμβάνουμε επίσης την αναγκαιότητα να υπάρχουν με ευθύνη ων προϊσταμένων επαρκή αντισηπτικά και υλικά καθαριότητας και ατομικής προστασίας σε όλα τα κτίρια των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ.

Η υγειονομική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μας με σοβαρότητα, αλληλεγγύη και ευθύνη για την προστασία του ύψιστου αγαθού της δημόσιας υγείας.

Για κάθε πρόβλημα ανατρέξτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου eniaiosyppo.grή επικοινωνείστε με τον Σύλλογο μέσω μέιλ ή τηλεφώνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *