Για τον πρόωρο θάνατο του συναδέλφου Μανώλη Γιοματάρη

Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε το νέο του ξαφνικού και πρόωρου θανάτου του συνάδελφου αρχαιολόγου Μανώλη Γιοματάρη.

Ο Μανώλης για όλους όσοι τον γνωρίσαμε μέσα από τους κοινούς μας αγώνες για την εξασφάλιση σταθερής σχέσης εργασίας στο ΥΠΠΟΑ, ήδη από την δεκαετία του ’90, αποτελούσε πάντα πηγή αισιοδοξίας και έμπνευσης. Πνεύμα ανήσυχο, δεν περιοριζόταν στη στενή συνδικαλιστική δράση στο ΥΠΠΟΑ αλλά, πιστός στο όραμά του για την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, πρωτοστάτησε στην δημιουργία ομάδων που παρέμβαιναν σε ζητήματα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά όπως οι «ΠΕΥΚΙΤΕΣ» στην Βορειοανατολική Αττική όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια. Ο Μανώλης ήταν ένας εξαιρετικός συνάδελφος, αγαπητός σε όλους, όπου κι αν εργάστηκε, με ασίγαστο πάθος για την δουλειά αλλά και αγώνα για την κοινωνική ισότητα και αλληλεγγύη. Το κενό του για όλους όσοι τον γνωρίσαμε θα μείνει δυσαναπλήρωτο.

Εκφράζουμε το θερμά μας συλλυπητήρια στην Βάσω και τις δύο κόρες του. Την Τρίτη 14 Ιούλη 11.00 π.μ. θα αποχαιρετίσουμε τον αγαπητό μας συνάδελφο στο Κ.Α.Ν. Ριτσώνας.

2 thoughts on “Για τον πρόωρο θάνατο του συναδέλφου Μανώλη Γιοματάρη

  1. Αγαπητοί φίλοι αρχαιολόγοι του πολυαγαπημένου μου Μανώλη,
    Η εργασία του αναφορικά με θέμα “Η Αθήνα και η καταστροφή της από τον Σύλλα. Μύθοι και πραγματικότητες (Διαδρομή στην Αθήνα της Ύστερης Ελληνιστικής περιόδου)”, που υπήρξε και η διπλωματική του στο μεταπτυχιακό του, με ρηξικέλευθες ιδέες είναι στη διάθεση όποιου επιθυμεί να την επιμεληθεί και να δημοσιευτεί στη μνήμη του. Βάσω Κομπιλάκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *