Σχετικά με τις καλοκαιρινές άδειες του προσωπικού των ΓΔΑΠΚ και ΓΔΑΜΤΕ

Αιφνιδιαστικά χτες (16/7) ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού προέβη σε μια πρωτοφανή ενέργεια: απέστειλε οδηγία/παράκληση προς τις Γενικές Διευθύνσεις Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, με την οποία ζητά από τις υπηρεσίες αρμοδιότητας των συγκεκριμένων Γενικών Διευθύνσεων «οι άδειες που θα εγκριθούν στο προσωπικό κατά τη θερινή περίοδο 2020 να μην ξεπερνούν τις 10 συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες».

Η συγκεκριμένη ενέργεια προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με την σκοπιμότητά της και δημιουργεί σωρεία προβλημάτων, διότι:

  1. Συνιστά παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας σε ένα θέμα που δεν είναι της αρμοδιότητας του Γενικού Γραμματέα.
  2. Οι αρμόδιοι Προϊστάμενοι και  Τμηματάρχες των υπηρεσιών, που είναι και αρμόδιοι για τις άδειες του προσωπικού, ασφαλώς γνωρίζουν καλύτερα από τον οιονδήποτε τις ανάγκες των υπηρεσιών και το αναγκαίο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τους.
  3. Θέτει εν αμφιβόλω τις εξουσιοδοτικές πράξεις μεταβίβασης αρμοδιοτήτων που έχουν εκδοθεί.
  4. Διαχωρίζει τις Γενικές Διευθύνσεις και το προσωπικό του ΥΠΠΟΑ σε δύο διαφορετικές κατηγορίες και ταχύτητες.
  5. Προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στις υπηρεσίες και στους υπαλλήλους, καθώς, στις περισσότερες Υπηρεσίες έχουν ήδη εγκριθεί αρμοδίως και έχουν δρομολογηθεί οι άδεις του προσωπικού.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων, με βάση τα ανωτέρω, ζητά να χορηγηθούν οι άδειες σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και την πάγια πρακτική και να ανακληθεί το ως άνω έγγραφο του ΓΓ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *