Σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού στην Ακρόπολη

Με ανησυχία και έντονο προβληματισμό παρακολουθούμε το ζήτημα των θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε συναδέλφους μας που υπηρετούν στον χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών, τόσο στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) όσο και στο φυλακτικό προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών (ΕΦΑΠΑ).
Η ανησυχία μας, όπως και των συναδέλφων που υπηρετούν στον συγκεκριμένο χώρο, εντείνεται από τις παλινωδίες των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων στη διαχείριση του θέματος, αλλά και την εκκωφαντική “αφωνία” τους απέναντι στις πληροφορίες από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πολλαπλάσια κρούσματα από όσα επισήμως έχουν ανακοινωθεί.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, έχοντας συναίσθηση της κατάστασης και λαμβάνοντας υπόψιν τις ανησυχίες των συναδέλφων ζητά από την πολιτική ηγεσία:

– Να υπάρξει άμεση και πλήρης ενημέρωση από τους αρμοδίους για την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στη Ακρόπολη σε σχέση με τα κρούσματα κορονοϊού. Σημειώνουμε πως η τελευταία επίσημη ενημέρωση από το ΥΠΠΟΑ για το θέμα έχει “κολλήσει” στις 24/9.

– Να ενεργοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού στην Ακρόπολη και να ενημερώσει επίσημα για την ύπαρξη ή μη ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου καθώς και τις πρόνοιες που αυτό περιλαμβάνει για την προστασία του μέγιστου αγαθού της δημόσιας υγείας.

Ο Ενιαίος Σύλλογος, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει ουσιαστικά στα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στο ΥΠΠΟΑ, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς παλινωδίες. Αναμένουμε το ίδιο να πράξουν και όσοι είναι υπεύθυνοι για την σωστή ενημέρωση και την ορθή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στους χώρους εργασίας του ΥΠΠΟΑ, ώστε να μην υπάρχουν σκιές και αμφιβολίες.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στο ΥΠΠΟΑ δεν είναι αναλώσιμοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *