Στάση Εργασίας στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στις 26/2/2021 από τις 12.00 μέχρι την λήξη του ωραρίου

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαγγείλει πως θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο τα πέντε μεγαλύτερα μουσεία της χώρας (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου) που λειτουργούν ως Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες, θα μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και θα αποκοπούν από τον κορμό της ΓΔΑΠΚ.

Ο σύλλογός μας μας έχει αντιδράσει σε αυτή την επιλογή της κυβέρνησης και σε συνεργασία με άλλα Σωματεία εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ και επιστημονικούς φορείς συντονίζουμε την δράση μας απέναντί της.
Παράλληλα συντασσόμαστε με δράσεις εργαζομένων σε εργασιακούς χώρους που αντιτίθεται σε αυτήν την πολιτική απαξίωσης του έργου των δημόσιων μουσείων και της προσφοράς των εργαζομένων σε αυτά.
Έτσι στηρίζουμε την απόφαση των εργαζομένων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μουσείο την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 12:30 το μεσημέρι. Για τον λόγο αυτό κηρύσσουμε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 από ώρα 12:00 ως το πέρας του ωραρίου διευκολυντική στάση εργασίας, προκειμένου οι εργαζόμενοι στο Μουσείο να διευκολυνθούν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *