Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία 6 Μάη 2021 που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς βρίσκει όλους τους εργαζόμενους σε μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία. Γνωρίζουμε και βιώνουμε όλοι μας τις αρνητικές συνέπειες που έχει φέρει η πανδημία σε μια σειρά από τομείς, αλλάζοντας δραματικά την καθημερινότητά μας με χιλιάδες συμπολίτες μας να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή.

Αυτή η ιδιαίτερη και κρίσιμη στιγμή επιλέχθηκε από την κυβέρνηση ως η πλέον κατάλληλη για να εντείνει την επίθεση στα εργασιακά, λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, τις δημοκρατικές ελευθερίες, για να φέρει στην Βουλή προς ψήφιση το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που ξεθεμελιώνει βασικές πτυχές που καθορίζουν την εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα:

  • Το οκτάωρο για το οποίο δόθηκαν αμέτρητοι αγώνες, με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη παύει να ισχύει.
  • Οι μισθοί θα γνωρίσουν νέα πραγματική περικοπή με την περίφημη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας».
  • Βασικές συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων
  • Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις.
  • Μπαίνουν εμπόδια στην ακώλυτη άσκηση του απεργιακού δικαιώματος, με ορισμό ποσοστών ως «προσωπικού ασφαλείας» που υπονομεύουν την ίδια την έννοια της απεργίας.
  • Μετατρέπεται η συνδικαλιστική δράση σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Αυτά είναι μόνο μερικά απ’ όσα έχουν ήδη διαρρεύσει στον δημόσιο χώρο σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που απεργάζεται η κυβέρνηση.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προχωρά άμεσα σε νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα για την κατάργηση – ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, αλλά και στην ανάθεση της απονομής συντάξεων σε εταιρείες (δικηγόρων και λογιστών) που θα πληρώνει ο εργαζόμενος.

Είναι χρέος όλων των εργαζομένων να σταθούμε απέναντι σ’ αυτές τις επιλογές, ειδικά σήμερα που εν μέσω πανδημίας και με οξυμένη την οικονομική και κοινωνική κρίση ξεθεμελιώνεται σχεδόν κάθε κατάκτηση του εργατικού κινήματος.

Είναι χρέος όλων μας να θυμηθούμε τον λόγο για τον οποίο γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η εργατική πρωτομαγιά, και τα αιτήματα των εργατών του Σικάγο όταν το 1886 διεκδίκησαν το οκτάωρο και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να γυρίσει το ρολόι πίσω.

Ο Ενιαίος Σύλλογος συμμετέχει στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία

που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 6 Μάη 2021

και στην συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 πμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *