Σχετικά με την καθημερινή αποστολή παρουσιολογίου από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ

Στις 28/4/2021 εστάλη στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ το αρ. πρ. ΥΠΠΟΑ/188908/26.4.2021 έγγραφο από τον υπηρεσιακό γραμματέα, σχετικά με την αποστολή παρουσιολογίου με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε καθημερινή βάση και μέχρι τις 9.30 π.μ για κάθε εργαζόμενο στο ΥΠΠΟΑ, στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι παρουσίες καθώς και οι κάθε είδους απουσίες των εργαζομένων με ειδικές άδειες ή άδειες βραδείας και πρόωρης αποχώρησης καθώς και η καθημερινή ενημέρωση του εν λόγω παρουσιολογίου σε περίπτωση έκτακτης απουσίας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι προφανές, ότι δεν είναι δυνατό να αποσκοπεί στην καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, καθώς είναι γνωστό ότι υπάρχει τόσο ηλεκτρονικό σύστημα καρτοσήμανσης και εκεί όπου δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα υπάρχει κάρτα ή έγγραφο παρουσιολόγιο στο οποίο υπογράφει ο κάθε εργαζόμενος την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία.

 Επιπλέον σε υπηρεσίες που στενάζουν από την διαπιστωμένη υποστελέχωση, σε υπηρεσίες οι οποίες προβαίνουν σε μηνιαίο προγραμματισμό σχετικά με την παρουσία των εργαζομένων, αλλά και υποχρεωτικά εν μέσω πανδημίας ενημερώνουν κάθε εβδομάδα (στο τέλος της) σχετικά με την εξ αποστάσεως παροχή εργασίας αλλά και την φυσική παρουσία των συναδέλφων, η συγκεκριμένη απαίτηση δεν βοηθά ούτε στην καλύτερη λειτουργία. ούτε ασφαλώς στην εξυπηρέτηση των πολιτών παρά μόνο προσθέτει άλλη μία αχρείαστη διαδικασία ελέγχου, λες και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ο προβλεπόμενος έλεγχος για την τήρηση του ωραρίου.

Ο Ενιαίος Σύλλογος ζητά να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα η  κείμενη νομοθεσία, η οποία προβλέπει ότι υπεύθυνος είναι ο προιστάμενος κάθε μονάδας για τον έλεγχο του ωραρίου, και να μην εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο ασφαλώς θα προσθέσει περισσότερο φόρτο εργασίας χωρίς να με κανένα τρόπο να εξυπηρετεί τις πραγματικές και διαπιστωμένες ανάγκες των εργαζομένων και των υπηρεσιακών μονάδων του ΥΠΠΟΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *