Τιμή στο Πολυτεχνείο του ’73

Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ & ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και νήσων καλεί όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν αγωνιστικά στην γιορτή μνήμης και τιμής του Πολυτεχνείου του 73 και στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. 48 χρόνια μετά την εξέγερση ο αγώνας του Νοέμβρη του 73 παραμένει στη μνήμη του λαού ιερή παρακαταθήκη αγώνα.

Πάνω απ’ όλα εμπνέει όμως η τόλμη των φοιτητών και των εργαζομένων που τους πλαισίωσαν και πάλεψαν για αυτό που φάνταζε αδύνατο: την πτώση του καταπιεστικού και ανελεύθερου καθεστώτος της χούντας των στρατιωτικών, με όραμα μια Ελλάδα  δημοκρατική, ελεύθερη από τους ξένους δυνάστες,  χωρίς καταπιεστικούς νόμους και διατάγματα. Η ημέρα αυτή συνεχίζει να εμπνέει τον αγώνα του λαού και σήμερα.

Επίκαιρος είναι και ο αγώνας για την ανάκληση όλων των καταπιεστικών νόμων και διαταγμάτων. Τον Ιούνιο η κυβέρνηση, με το νόμο 4808/21 (ν. Χατζηδάκη), κατάργησε το 8ωρο, θεσμοθέτησε την απλήρωτη εργασία και ποινικοποίησε το δικαίωμα στην απεργία και στη συλλογική δράση. Ο αγώνας για την κατάργηση του 4808/21, τα δεσμά που οφείλουμε οι εργαζόμενοι να σπάσουμε σήμερα, είναι το καθήκον της δικής μας εποχής.

Σήμερα το δικαίωμα στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία έχει μπει πάλι σε περιορισμό και δεκάδες διαδηλωτές με πρόσχημα την πανδημία, βρίσκονται ήδη υπόδικοι και απειλούνται με ποινές επειδή τόλμησαν να διαδηλώσουν σε απαγορευμένες διαδηλώσεις ή σε απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η εξέλιξη όμως του τρίτου κύματος της πανδημίας του covid-19, με τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά τους εκατοντάδες διασωληνωμένους και τα χιλιάδες κρούσματα, απαιτεί πειστικές εξηγήσεις τις οποίες δεν είναι σε θέση να δώσει η κυβέρνηση. Η αδυναμία του Εθνικού Συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί δεν σχετίζεται με τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας ούτε με τους διαδηλωτές αλλά με την εγκατάλειψη και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας. Σχετίζεται με τις υπερφορτωμένες συγκοινωνίες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο έργο που θα πρέπει να επιτελέσουν.

Συναδέλφισσες/οι, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, στην επέτειο της εξέγερσης, ας βαδίσουμε μαζί στο δρόμο του Νοέμβρη, διαδηλώνοντας για:

  • Κατάργηση του αντεργατικού νόμου 4808/21 (ν. Χατζηδάκη) και κάθε αντεργατικού νόμου.
  • ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, δουλειά, σπουδές και ζωή με δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στη φτώχεια, ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Για συνδικαλιστικές ελευθερίες και κατάργηση όλων των αντιαπεργιακών νόμων.
  • Αύξηση των κρατικών δαπανών για δημόσια Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, Πολιτισμό. Μέτρα για την υγεία του λαού και την προστασία του από την πανδημία.
  • Κατάργηση των τιμωρητικών διακρίσεων στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.
  • Για την αλληλεγγύη των λαών, ενάντια στο φασισμό, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό, ενάντια στον πόλεμο.
  • Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *