ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ενιαίου Συλλόγου- 22/3/2023

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων

που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2023, στον κινηματογράφο Ιντεάλ

Αποφασίζουμε ομόφωνα:

1. Δεν εφαρμόζουμε τις διατάξεις του ν. 5021/2023 για την μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ και απαιτούμε την κατάργησή τους. Εξουσιοδοτούμε το ΔΣ να προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις και δράσεις διαμαρτυρίας, στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στον διορισμό ΔΣ στα Μουσεία. Μπλοκάρουμε την λειτουργία των ΔΣ, αν αυτά διοριστούν.

Συνεχίζουμε τη συντονισμένη δράση του Συλλόγου μας για το θέμα αυτό με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ.

Με ευθύνη του ΔΣ να συγκληθούν τοπικές συνελεύσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, προκειμένου να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα.

2. Επικυρώνουμε τις αποφάσεις του ΔΣ για

– την απεργία/αποχή από τις διαδικασίες εφαρμογής του ν 5021/2023 για τα μουσεία

– την απεργία/αποχή για ένα μήνα από συγκεκριμένα καθήκοντα που σχετίζονται με τα αιτήματα για οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο

και εξουσιοδοτούμε το ΔΣ για την χρονική παράτασή τους, εφόσον χρειαστεί.

3. Ζητάμε από την ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξει την απεργία/αποχή από την αξιολόγηση.

4. Ζητάμε να αναθεωρηθεί η λανθασμένη ερμηνεία του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα από το ΥΠΠΟΑ και να επανέλθει η αρμοδιότητα των μεταθέσεων/αποσπάσεων όλων των εργαζομένων σε υπηρεσίες εντός του ίδιου νομού στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, αντί του μονομελούς οργάνου (Υπηρεσιακός Γραμματέας). Οι γνωμοδοτήσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων να γίνονται σεβαστές από την διοικητική ιεραρχία.

5. Επιδιώκουμε τον συντονισμό του Ενιαίου Συλλόγου με τα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου του πολιτισμού, αλλά και με τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία, στην ΕΥΔΑΠ και σε άλλους φορείς που βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης, για την συγκρότηση ενιαίου μετώπου που θα διεκδικήσει την επαναφορά των φορέων στο δημόσιο. Συντονιζόμαστε με τις 7 Ομοσπονδίες εργαζομένων στο Δημόσιο (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΣΥΑΠΕ, ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ, ΟΣΕΑΔΕ, ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ, ΠΟΜΗΤΕΔΥ και ΠΟΓΕΔΥ) στον αγώνα για την επίλυση του ζητήματος των αποζημιώσεων των εντός και εκτός έδρας υπηρεσιακών μετακινήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *