Για την μεταφορά της οργανικής θέσης όσων υπηρετούν στα 5 μεγάλα μουσεία

Συναδέλφισσες/οι

Οι κινητοποιήσεις μας ενάντια στον Ν. 5021/23 συνεχίζονται, όπως και η απεργία-αποχή που έχουν νομίμως κηρύξει τα σωματεία. Δεν παραδίδουμε τα δημόσια αρχαιολογικά Μουσεία σε δοτές Διοικήσεις. Ο νόμος έχει αποδειχτεί ανεφάρμοστος και στην πράξη, προκαλώντας πληθώρα προβλημάτων, που απειλούν την λειτουργία των Μουσείων.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα των υπαλλήλων. Οι υπάλληλοι των Μουσείων είναι υπάλληλοι της ΓΔΑΠΚ και όχι έρμαια των δοτών Διοικήσεων και των δοτών Γενικών Διευθυντριών.

Σε συνεννόηση με τις επιτροπές αγώνα των Μουσείων, καλούμε τους συναδέλφους και συναδέλφισσες που υπηρετούν στα πέντε μεγάλα δημόσια αρχαιολογικά Μουσεία που μέσω του Ν. 5021/23 η πολιτική ηγεσία προσπαθεί να μετατρέψει σε ΝΠΔΔ, να καταθέσουν απευθείας στην ΓΔΑΠΚ, όπου ανήκουν, τη συνημμένη αίτηση προτίμησης για την μεταφορά της οργανικής τους θέσης.

Η αίτηση κατατίθεται με επιφύλαξη των νόμιμων δικαιωμάτων μας για την εφαρμογή των διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα, που προβλέπουν ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές των υπαλλήλων εξετάζονται από τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Ενιαίος Σύλλογος – ΠΑΣΥΠΑΤΕ – ΠΕΣΑ – ΣΕΑ

Συν. η αίτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *