Συμπαράσταση του Ενιαίου Συλλόγου στην τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΕΥΦΑ την Τρίτη 16-1-2024

Ο Ενιαίος Σύλλογος βρίσκεται στο πλευρό των μελών του αρχαιοφυλάκων και της ΠΕΥΦΑ, αλλά και συνολικά στο πλευρό των συναδέλφων όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων που δηλώνουν την αντίθεσή τους στο προωθούμενο σχέδιο ιδιωτικοποίησης αρχαιολογικών χώρων και μουσείων με πρώτο σταθμό την είσοδο ιδιωτών στον τομέα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην Ακρόπολη.

Η πολιτική ηγεσία και ο ΟΔΑΠ επιμένουν στην ανάθεση της λειτουργίας των ταμείων και της είσπραξης των εσόδων του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης σε ιδιωτική εταιρεία, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα έσοδα του δημοσίου και την διαχείριση δημοσίων εσόδων από ιδιώτες.

Μετά τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης σειρά παίρνουν άλλοι 15 εμβληματικοί Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία -μεταξύ αυτών το νεότευκτο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγών, ο Αρχαιολογικός Χώρος Μυκηνών, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και όλοι οι χώροι που διαθέτουν ηλεκτρονικό εισιτήριο. Στις 8/1/2024 ο ΟΔΑΠ δημοσιοποίησε διαγωνισμό για να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία «την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης της λειτουργίας του συστήματος ETicketing (κάλυψη κεντρικά της έκδοσης εισιτηρίων, καθώς και της διαχείρισης των εκδοτηρίων εισιτηρίων) και τη συντήρηση του απαιτούμενου εξοπλισμού και του αντίστοιχου λογισμικού” με ετήσιο κόστος 1.407.206 ευρώ. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο, όπως έγινε και στην Ακρόπολη: το επόμενο στάδιο είναι η παράδοση των ταμείων (τα συστήματα των οποίων θα έχουν αναβαθμιστεί) και των εσόδων 15 αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σε ιδιωτική εταιρεία.

Καταγγέλλουμε την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων εσόδων που προσπαθεί να επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ και το ΔΣ του ΟΔΑΠ.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ να πηγαίνει τις απεργίες των σωματείων στα δικαστήρια, χρησιμοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο των αντισυνδικαλιστικών νόμων Χατζηδάκη-Γεωργιάδη, καθώς και τις προσπάθειες να σπιλωθούν όσοι εργαζόμενοι αντιστέκονται στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης.

Θυμίζουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι οι καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις δικλείδων ασφαλείας που είχαν αποτέλεσμα την εμφάνιση φαινομένων εξαπάτησης επισκεπτών έχουν τεκμηριωθεί και αποσταλεί στον ΟΔΑΠ μέσα από την προσεκτική εργασία των συναδέλφων μας, μόνιμων και ΙΔΟΧ, στην είσοδο και τα ταμεία της Ακρόπολης.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων αγωνίζεται για να αποτραπεί το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των εσόδων από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Συμπαραστεκόμαστε στην αυριανή κινητοποίηση και συγκέντρωση το πρωί στην Ακρόπολη και καλούμε το σύνολο των σωματείων του ΥΠΠΟΑ να προχωρήσουν με κοινό βηματισμό, στον δρόμο του αγώνα, για να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας της λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των κρατικών μουσείων της χώρας.

             Ο Πρόεδρος                                                               Η Γραμματέας

            Λιώνης Δέδες                                                              Κουτσή Αναστασία                                                               

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *