Ο Ενιαίος Σύλλογος συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της 1 Μάη 2024

Πέρασαν 138 χρόνια από την πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι αρχικά στην Αμερική και μετά στον υπόλοιπο κόσμο με μαζικά συλλαλητήρια και απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, συνδικαλιστικά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς. Από τότε και μέχρι σήμερα η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί το ορόσημο των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας.

Σήμερα οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ακρίβεια που εξανεμίζει από το πρώτο κιόλας δεκαπενθήμερο τους μισθούς. Βρισκόμαστε σήμερα στην προτελευταία θέση από πλευράς αγοραστικής δύναμης των μισθών  ξεπερνώντας μόνο την Βουλγαρία.  Η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα, στη στέγη μας έχει γονατίσει. Στον αντίποδα, το φάρμακο που μας έχει προτείνει η κυβέρνηση, ενώ οι μισθοί στο Δημόσιο παρέμειναν καθηλωμένοι, είναι τα «ψίχουλα» της αύξησης των 35 – 40 ευρώ τον μήνα.

Το κοινωνικό κράτος βάλλεται με την πιστή εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης ατζέντας και την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων πυλώνων, όπως της δημόσιας υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού,  του ασφαλιστικού συστήματος. 

Επίσης οι θεσμοί και το κράτος δικαίου διαβρώνονται με αυξανόμενη ταχύτητα από την πολιτική της συγκάλυψης, όπως με το έγκλημα των Τεμπών. Έχει περάσει πλέον πάνω από ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες που οδήγησαν στον άδικο θάνατο 57 συμπολίτες μας.

Σήμερα, όσο ποτέ, οφείλουμε να αγωνιστούμε για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για να μπει ένας τέλος στην ακρίβεια, για δημόσια κοινωνικά αγαθά, για κράτος δικαίου, για διαφάνεια και αξιοκρατία, για συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων την Μ. Τετάρτη 1η Μάη 2024. Ειδικότερα για την Αθήνα, συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κοραή

       Ο Πρόεδρος                                  Η Γραμματέας

Λιώνης Δέδες                              Κουτσή Αναστασία

          

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *