Για το θάνατο του εργάτη Χρήστου Ζορμπά στη γαλακτοβιομηχανία ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων παρακολουθεί με ανησυχία την υπόθεση του θανάτου του 29χρονου εργάτη Χρήστου Ζορμπά στο εργοστάσιο «φέτα Ήπειρος» στην Άρτα. Ο συνάδελφος βρέθηκε νεκρός από ηλεκτροπληξία κατά τη βάρδια του το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιούνη. Την επόμενη ημέρα ακολούθησε μαζική κινητοποίηση έξω από την πύλη του εργοστασίου και την Πέμπτη 11 Ιούνη μαζικό συλλαλητήριο που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο στην πόλη της Άρτας.

Η εργοδοσία από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να καθυστερήσει τη διερεύνηση των αιτιών, η οικογένεια του νεκρού εργάτη δεν ενημερώθηκε από την επιχείρηση, η Αστυνομία ενημερώθηκε από το νοσοκομείο ώρες αργότερα και άργησε πολύ να ελέγξει το χώρο του συμβάντος.

Η Επιθεώρηση Εργασίας Άρτας πήγε στο εργοστάσιο 2 μέρες μετά, δίνοντας δύο ημέρες περιθώριο στην εργοδοσία για να διατυπώσει τις απόψεις της σχετικά με τα αίτια του θανατηφόρου δυστυχήματος.

Πρόκειται για απαράδεκτη προσπάθεια με κίνδυνο συκάλυψης που δεν πρέπει να περάσει. Ακόμη δεν έχουν δοθεί απαντήσεις από την εργοδοσία και τους κρατικούς φορείς (Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΣΕΠΕ) ούτε για τις συγκεκριμένες συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του Χρ. Ζορμπά ούτε για το αν στο εργοστάσιο τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ενώνοντας τη φωνή μας με την οικογένεια και τους συναδέλφους του Χρήστου Ζορμπά στο εργοστάσιο, καθώς και με τα δεκάδες σωματεία και τις συλλογικότητες που ήδη έχουν τοποθετηθεί για το θέμα δημόσια:

• Ζητούμε την άμεση διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο του συναδέλφου. Καμία συγκάλυψη, όλη η αλήθεια στο φως.

• Διεκδικούμε μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *