Ο Ενιαίος Σύλλογος για τις πρόσφατες μετακινήσεις συναδέλφων

Το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκε το φαινόμενο αυθαίρετων μετακινήσεων συναδέλφων από υπηρεσιακή μονάδα σε υπηρεσιακή μονάδα με πρόσχημα την κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις μετακινήσεις συναδέλφων από την ΕΦΑ Πόλης Αθηνών, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Επιγραφικό Μουσείο.

Το πρόβλημα της δραματικής υποστελέχωσης του ΥΠΠΟΑ είναι γνωστό και η λύση, ασφαλώς, δε μπορεί να είναι η μεταφορά εργαζομένων από υπηρεσίες που λειτουργούν στα όριο σε άλλες, ανατρέποντας τον προγραμματισμό των υπηρεσιών αλλά και των συναδέλφων που υποχρεώνονται να μετακινηθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις οι ίδιοι οι συνάδελφοι ενημερώνονται αιφνιδιαστικά για την μετακίνησή τους και βέβαια σε καμία των περιπτώσεων δεν είχαν αιτηθεί οι ίδιοι να μετακινηθούν.

Δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι κατά περιόδους μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερος φόρτος εργασίας σε υπηρεσιακές μονάδες σε σχέση με κάποιες άλλες, παρά ταύτα το πραγματικό πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι πάγιο και δεν λύνεται με εμβαλωματικές κι αυθαίρετες μετακινήσεις.

Χρειάζεται άμεσα κάλυψη των κενών οργανικών μέσα από ένα στοχευμένο πρόγραμμα προσλήψεων σε κλάδους και ειδικότητες όπου εντοπίζονται τα κενά, τα οποία αυξήθηκαν δραματικά ειδικά μετά την απόλυση εκατοντάδων συναδέλφων που εργάζονταν με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση νέων επιστημόνων. Ήταν γνωστό στην πολιτική ηγεσία, όταν αποφάσιζε να λήξουν οι συμβάσεις αυτών των συναδέλφων, ότι το πρόβλημα που προσωρινά είχε εν μέρει λυθεί θα εμφανιζόταν ξανά άμεσα.

Ο Ενιαίος Σύλλογος ζητά:

  • Να πάψουν οι αιφνιδιαστικές, υποχρεωτικές και χωρίς αίτηση ή σύμφωνη γνώμη  μετακινήσεις συναδέλφων από υπηρεσία σε υπηρεσία, οι οποίες δεν αποτελούν λύση και απλώς μεταθέτουν το πρόβλημα από μια υπηρεσία σε μια άλλη.
  • Να επιστρέψουν οι υπό μετακίνηση συνάδελφοι στις υπηρεσίες όπου είναι η οργανική τους θέση, ώστε να μην αναστατώνεται η λειτουργία των υπηρεσιών.
  • Να καλυφθούν τα πραγματικά κενά που υπάρχουν με διορισμούς μόνιμου προσωπικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *