Τρίτη 1η Φλεβάρη – ο Ενιαίος Σύλλογος συμμετέχει στην ημέρα δράσης για την υγεία

Συναδέλφισσες/οι

Ο Ενιαίος Σύλλογος συμμετέχει στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία, που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ μαζί με τις Ομοσπονδίες εργαζομένων του χώρου της Υγείας την Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022.

Εκατοντάδες συνάνθρωποί μας χάνουν καθημερινά τη ζωή τους ή βρίσκονται διασωληνωμένοι σε αποδεκατισμένα νοσοκομεία, με ανεπαρκείς υποδομές και λιγοστό, εξουθενωμένο ιατρικό προσωπικό. Μπροστά στην εκτίναξη των κρουσμάτων, η κυβέρνηση συνέχισε την προκλητική εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας, αρνούμενη να εξασφαλίσει επαρκή, δωρεάν τεστ. Τεράστιες ουρές συγκεντρώνονται έξω από διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία. Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Ο ΕΟΔΥ έχει καταρρεύσει. Το ΕΣΥ έχει αποδεκατιστεί με αποτέλεσμα την αύξηση θανάτων από Covid19 και την αδυναμία κάλυψης άλλων επειγουσών ιατρικών αναγκών. Η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει μόνη της την κοινωνία εστιάζοντας στην πόλωση, τη στοχοποίηση, και στις διαρκείς διαβεβαιώσεις για το «τέλος της πανδημίας».

Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας βρίσκονται στα χέρια μας, είναι δική μας υπόθεση. Χρειάζεται να το φωνάξουμε όλοι και όλες μαζί, αλλά και να δείξουμε έμπρακτα την συμπαράστασή μας στους υγειονομικούς που δύο χρόνια τώρα δίνουν τον δικό τους αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, εξαιτίας των πολιτικών που ασκεί η κυβέρνηση.

Ενώνουμε την φωνή μας και ζητάμε

  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
  • Δωρεάν διαγνωστικά PCR τεστ σε όλους. Διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκή χρόνο καραντίνας, με πληρωμένη ειδική  αδεία για την περίοδο νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων.
  • Άμεση επίταξη του Ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τρίτη 1 Φλεβάρη: συμμετέχουμε στην στάση εργασίας (12.00 – λήξη ωραρίου) και στην συγκέντρωση στις 13.00 στο υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *